Допомога у пошуку фахової інформації про музичні інструменти та обладнання:

Отримати інформацію від певного члена Асоціації: закритий

Про новини у світі музики від компанії «Комора»

Шість простих прийомів, які дозволять замінювати струни правильно

 

 Шість простих прийомів, які дозволять замінювати струни правильно

 

Змінюйте струни лише по черзі

Заради запобігання різкій зміні сили натягу на вашому інструменті, змінюйте струни почергово. Розпочинайте змінювати наступну струну тільки після того, як остаточно замінили попередню. Це дозволить запобігти падінню підставки під струни. Порядок, за яким ви змінюєте струни, не має значення. Після заміни струни втратять натяг нерівномірно. Тому вам слід постійно стежити, щоб кожна струна була налаштована на відповідну тональність. У жодному разі не слід натягувати струну занадто сильно.

Переконайтеся, що надрізи на підставці під струни та верхньому поріжку не занадто глибокі та що вони співпадають з шириною струни.

Гострі краї надрізів можуть пошкодити струну, особливо на підставці під струни. Ми рекомендуємо вам покривати кілок і верхній поріжок тонким шаром графіту щоразу під час встановлення нової струни. Під час накладання графіту перевірте, чи надрізи однакового розміру і не є занадто глибокими.

Контролюйте розташування підставки під струни

Її позиція має важливий вплив на якість звучання вашого інструмента. Під час заміни струни підставка під струни може нахилятися. Тож, коли ви встановили нову струну, важливо звернути увагу на положення підставки і, за необхідності, випрямити її. Якщо підставка під струни була встановлена правильно, то найкращі результати звучання дасть незначний її нахил у напрямку кінця підгрифника.

Не встановлюйте струни, які вже були у вжитку

Встановлення вживаної струни здатне негативно вплинути на якість звучання та відтворення. Звичайно, можливо наново встановити використану струну, однак це найімовірніше призведе до втрати якості звуку. Особливо це стосується синтетичних струн.

Зважайте на матеріал струн

При встановлені нікелевих струн переконайтеся, що у вас немає алергії на цей метал. Це так звана «контактна алергія»: у схильної до цього категорії людей, безпосередній контакт з нікелем спричиняє алергічну реакцію на шкірі. ЇЇ проявами є свербіж та червоні висипи, що зазвичай з’являються у місці контакту.

 

 Шість простих прийомів, які дозволять замінювати струни правильно

 

Для електричних інструментів підбирайте струни залежно від типу перетворювача

Правильна струна для вашого електричного інструменту залежить від типу звукознімача, який буває електромагнітним або п`єзоелектричним. Магнітні звукознімачі переважно застосовуються у гітарах. З таким типом слід використовувати виключно феромагнітні струни (ті, що містять нікель та нержавіючу сталь). Натомість, для інструментів з п`єзоелектричними звукознімачами слід вибрати струни з широким розмаїттям кольорів і великим спектром обертонів.

 

Інформацію і світлини надала компанія «Комора»

 

 

«Комора» у соціальних мережах: