Допомога у пошуку фахової інформації про музичні інструменти та обладнання:

Отримати інформацію від певного члена Асоціації: закритий

Новини від компанії «Реал мюзік»

Шотландський співак та автор пісень Льюїс Капальді (Lewis Capaldi) вирушає в тур з мікшерною системою Allen & Heath dLive S5000

 

 

Робоче місце моніторного інженера Ніка Лоурі
організоване навколо консолі Allen & Heath dLive S5000
Світлина Джордана МакЛахлана

 

Шотландський співак та автор пісень Льюїс Капальді цього року гастролював світом на підтримку свого хітового альбому, «Divinely Uninspired to a Hellish Extent». Його тур включав цілу низку стадіонних шоу, і квитки на всі ці концерти були повністю розпродані. В цьому турі Капальді вирішив розділити свій успіх з шотландською прокатною компанією FE-Live, яка базується в Ґлазґо.

Front-of-House (FOH) звукорежисер Ендрю Буш (Andrew Bush) працював в турі за однією з двох консолей Allen & Heath dLive S5000. Ці пульти обрали ще на початку 2019-го року, коли планували майбутній концертний рік. Ендрю розказує:

«Нам був потрібен звуковий мікшер, який був би досить потужним, гнучким і компактним, щоб ми могли використовувати його на будь-якому шоу, будь то сольні концерти Льюїса в турі, чи виступи на закордонних фестивалях. Адже габарити, вага та час налаштування тут відіграють ключову роль».

Повний сетап стадіонного шоу Капальді складається з двох пультів dLive S5000 для FOH та моніторного міксів у поєднанні зі сценічними реками розширення DM64 MixRack (моніторний) та DM0 MixRack (FOH). Крім того, Буш використовує два розширювачі DX32 для отримання потрібної кількості вводів / виводів.

Спочатку Bush обрав мобільний комплект dLive Wings. Цей варіант зараз використовується і зараз, коли доводиться подорожувати літаком. Він складається з двох контрольних панелей C1500 та реку DM48 MixRack. Буш та моніторний інженер Нік Лоурі (Nick Lawrie) активно використовують вбудовані ефект-процесори та обробки DEEP від dLive, зокрема що стосується вокалу Льюїса. Лоурі пояснює:

«Льюїс має неймовірний голос, але коли мікшуєш його вперше, це жахливо! Льюїс за лічені секунди переходить із зв`язок на діафрагму, тому я використовую мультибенд компресор та динамічний еквалайзер Dyn8. Ця обробка – справжня знахідка, вона дозволяє мені швидко вирівняти голос в міксі, де це потрібно. Мені також до вподоби варіанти маршрутизації в dLive, зокрема можливість дублювати шини. А це означає, що я можу вдосконалити свій мікс ще більше і в результаті отримати справді рівне звучання протягом всього шоу».

2019 рік майже закінчився, проте 2020 рік обіцяє бути справді великим, адже Капальді виступатиме перед більш як чвертю мільйона своїх шанувальників під час концертів у Великобританії та Європі. Буш додає:

«Щодо наших шоу, то вони значно виросли у порівнянні з початком року, стали масштабніші та потужніші. Тож ми не маємо відставати від темпів Льюїса. Ми переконалися, що dLive може впевнено впоратися з найскладнішими задачами цього туру, забезпечуючи при цьому інструменти найвищого класу та звучання студійної якості».

 

Інформацію надала компанія «РеалМюзік»

 

 

«РеалМюзік» у соціальних мережах: