Допомога у пошуку фахової інформації про музичні інструменти та обладнання:

Отримати інформацію від певного члена Асоціації: закритий

Новини від компанії «Лайтек»

dBTechnologies VIO L1610 – трьохполосний лінійний масив на 10`` динаміках

 

 dBTechnologies VIO L1610 – трьохполосний лінійний масив на 10`` динаміках

 

dBTechnologies VIO L1610. Відштовхуючись від неймінгу, L1610 – колонка 2×10 з номінальною потужністю 1,6 кіловат, яка забезпечує максимальний рівень SPL 141 дБ. За застосованим технологіям вона набагато ближче до топового масиву компанії VIO L212, ніж до свого попередника на «десятках». Наприклад, використовується такий же підсилювач останнього покоління — Digipro G4 Class-D 1600W RMS (у 210-й моделі Digipro G3 900W RMS).

Перевагою підсилювача, крім зрослої практично вдвічі потужності, є унікально невисока затримка (latency), завдяки просунутому DSP з лінійними фазовими FIR-фільтрами. Також L1610 – це вже трьох, а не двохполосна система, з двома 10 «вуферами та коаксіальним неодимовим драйвером СЧ 4» + ВЧ 2,5``.

 

 dBTechnologies VIO L1610 – трьохполосний лінійний масив на 10`` динаміках

 

Харчування кожної колонки забезпечується SMPS-блоком живлення з PFC (корекція коефіцієнта потужності), що працює в діапазоні мережевих напруг 90В – 265В 50/6o Гц. При стрибку напруги до 380 В підсилювач автоматично відключається. Інтелектуальна схема включення живлення управляє послідовністю запуску всіх модулів в масиві. У результаті кожен модуль включається в різний часовий інтервал, щоб уникнути одночасного стрибка пускового струму системи.

Як і у старшої лінійки, у VIO L1610 використовуються NFC-датчики для визначення позиції кожного елемента в кластері. Ця технологія разом з LED-індикатором високої яскравості на передній панелі кабінету допомагає користувачеві дізнатися і скорегувати позицію кожного елемента в ПО. Вбудована система системного тесту, крім стану електроніки – моніторить імпеданс випромінювачів в реальному часі. Вона може віддалено включатися користувачем або через управління на тиловій панелі корпусу. Це забезпечує дуже високих турів надійність комплекту.

 

 dBTechnologies VIO L1610 – трьохполосний лінійний масив на 10`` динаміках

 

L1610 поставляється з встановленою картою RDNet, але в майбутньому користувач може зробити апгрейд системи, замінивши її на карту Audinate Dante для аудіопотоку через Ethernet і віддаленого управління по єдиному кабелю. Має датчик нахилу (інклінометр), який дозволяє моментально перевірити кут нахилу підвішеного кластера через ПО.

Конструкція аудіовходу забезпечує цифрову оптичну ізоляцію між заземленням від мережі та заземленням аудіосигналу на плату підсилювача. Гальванічна розв’язка значно підвищує стійкість до перешкод і шумів.

 

 dBTechnologies VIO L1610 – трьохполосний лінійний масив на 10`` динаміках

 

І, нарешті, ПО – розроблена італійцями програма Aurora.Net, яка успішно пройшла два роки бета-тестування та отримала фінальний реліз в листопаді 2020 року. Це чудовий неймовірно потужний і функціональний інструмент управління комплектом dBTechnologies в реальному часі.

L1610 на третину дорожче L210. Однак в масштабах конкретного проєкту рішення з L1610 може вийти економічніше, враховуючи значно більшу продуктивність. L1610 дружить з усіма топами, сабамі та системою підвісу dBTechnologies VIO. Модель цілком проводиться на заводі dBTechnologies в Болоньї, Італія.

 

 

Інформацію і світлини надала компанія «Лайтек»

 

 

«Лайтек» у соціальних мережах: