Допомога у пошуку фахової інформації про музичні інструменти та обладнання:

Отримати інформацію від певного члена Асоціації: закритий

Новини від компанії «Акрополіс»

Ідеальна гармошка для кожного

 

 Ідеальна гармошка для кожного

 

Модель Golden Melody – одна з улюблених гармошок серед багатьох харперів. І не дивно, адже це інструмент з дійсно унікальними характеристиками, а також вражає вінтажним дизайном у стилі 50-х років.

Головна особливість гармошки – рівномірно-темперований стрій, в якому ноти в різних позиціях звучать гармонійно, а також правильно інтонують з іншими інструментами. Така темперація робить Golden Melody ідеальним вибором для мелодійної гри, в особливості для джазу, госпелу, блюграсу. Незважаючи на ідеальний відклик кожної ноти по окремості, Golden Melody також чудово звучить й при грі акордами, що підійде для гри блюзу, поп-року та інших жанрів.

Ця гармошка стала вірним супутником таких музикантів як Говард Леві (отримав премію Grammy в 1997 та 2012 роках) та Карлос дель Юнко, який у 1999 році завоював дві золоті медалі в рамках світового чемпіонату гри на губній гармошці «The World Harmonica Festival» у категоріях блюз та джаз.

Чи підходить Golden Melody для початківців?

З впевненістю можемо сказати, що це ідеальна гармошка як для професіоналів, так й для тих, хто робить перші музичні кроки. Давайте розгялнемо інструмент детальніше і з`ясуємо, які ж характеристики Golden Melody пропонують комфортну гру і чому:

  • Ергономічна форма. Дизайн з заокругленими краями дозволяє зручно тримати гармошку у долонях. Компактна форма стане справжньою знахідкою для юних виконавців.
  • Модифіковані язички. Видовжені мідні язички мають набагато кращий відклик, що дозволяє новачкам-харперам досить легко освоїти такі прийоми «overband» та «overdraw» (дозволяють добути будь-яку ноту, якої не вистачає у діатонічній гамі). Також такі язички полегшують гру швидких пасажів.
  • Широкі отвори. В Golden Melody отвори є трішки більшими, в порівнянні з традиційними діатонічними гармошками. Такі отвори полегшують початківцям гру одинарними нотами та дозволяють краще контролювати потік повітря.
  • Корпус із прошарованого пластику. Гребінець виготовляється з спеціального пластику, який пропонує тепле звучання з хорошим динамічним діапазоном. Пластиковий корпус полегшує догляд за гармошкою, адже такий матеріал не розбухає від вологи.

 

Про бренд Hohner

 

 

Історія губної гармошки по істині дивовижна, вона бере свій початок у 1821 році. У цьому році 16 -ти річний Крістіан Фрідріх Бушман (Christian Friedrich Buschmann) зареєстрував перший європейський патент на винайдений ним новий музичний інструмент. Його так званий «ореол» представляв собою серію сталевих язичків об`єднані в невеликі канали. Конструкція була такою, що ноти витягувалися на видиху і розташовувалися хроматично.

У листі своєму братові Бушман описував свій інструмент так: «Це дійсно чудовий інструмент. Розмірами всього чотири дюйми в довжину, він дає мені 21 ноту, дозволяє грати крещендо і піанісимо без клавіатури, і дає можливість тримати ноту, так довго, як я захочу».

 

 

Первісна конструкція інструменту Бушмена зазнала серйозних змін, пройшовши численні зміни й удосконалення. Богемський майстер Ріхтер (Richter) зробив найважливіше удосконалення. У 1826 році, він розробив модифікацію інструменту Бушмена, яка містила 10 отворів і 20 язичків, розділених на 2 групи: група язичків, які звучать як на видиху та і на вдиху. Ці групи кріпилися з різних боків усередині кедрового корпусу. Ріхтер створив свій інструмент відповідно до діатонічного ладу , який став стандартом для майбутніх губних гармошок.

 

 

У 1857 році доля губної гармошки змінилася докорінно. Після того як німецький годинникар Матіас Хонер (Matthias Hohner) налагодив масове виробництво губних гармошок. За допомогою своєї сім`ї і найманих робочих. Він виготовляв до 650 інструментів в рік. Через деякий час, він розробив і налагодив масове виробництво губних гармошок.

Молодий Хонер був видатний бізнесмен і встановлював на своїй продукції пластини зі вигравіюваним ім`ям. Це значно допомогло в просуванні продукції на тогочасному ринку. Протягом життя Маттіасу вдалося побудувати найбільший завод з виробництва гармошок.

 

 

У Північній Америці губна гармошка Хонера була представлена в 1862 році, що зробило компанію Хонера світовим лідером з виробництва гармошок. З 1887 року компанія випускала більше мільйона гармошок щорічно. На сьогоднішній день модельний ряд гармошок складається з більше 90 різних моделей, різних по звучанню і ладу, що дає виконавцеві творчу свободу в будь-яких стилях музики – від класики до року.

Hohner Musikinstrumente GmbH & Co. KG – компанія, яка спеціалізується на виробництві музичних інструментів. Найчастіше Hohner ототожнюється, як виробник губних гармошок і акордеонів, оскільки Hohner створив за весь період часу існування компанії гармошки різних стилів, які користуються популярністю як у професійних музикантів так і любителів. Також Hohner виготовляє: блок флейти, казу, мелодики...

 

 

У 1920-х роках Hohner починає виробництво хроматичних гармошок, які доступні в будь-якій тональності.

 

 

Понад 3000 відвідувачів та 700 конкурентів з 35 різних країн світу зібралися разом, щоб відсвяткувати гармоніку та насолодитися музикою. Всесвітній фестиваль гармоніки-2017

 

150-річчя

Hohner у своє 150-річчя Hohner в 2007 році доповнює свій модельний ряд діатонічними гармошками Limited Edition. Гармошки, виконані в хромі, золоті і Standard Edition. Hohner також оголошує нові серії: Special 20, Blues Harp, Marie Band, Big River Harp, Pro Harp. Всі ці гармошки випускаються в 3-ох тональностях : С, G і A.

Marine Band

Найпопулярніша модель гармошок Hohner, вже кілька поколінь. Виробляється в Німеччині. Такі виконавці, як Боб Ділан, Джон Леннон, Брюс Спрінгстін і Ніл Янг грали на гармошках Marie Band. Гребінь гармошки Marine Band виконаний з дерева, гармошка також має декілька різновидів.

Hohner Special 20

Special 20 була створена в середині 1970-х. Ця гармошка нагадує в свою чергу Marine Band, але має пластиковий гребінь і закруглені краї. Це була перша гармошка з пластиковим гребенем, який не тільки зробив інструмент більш герметичним, але також була усунена проблема з розм`яканням дерев`яного гребеня при попаданні на нього вологи. В Німеччині ця модель швидко набрала популярність серед рок і блюз музикантів. Зараз більшість гармошок виконані за специфікацією Special 20.

Модульна система

Революційним підходом у 1990-х роках стала запроваджена модульна система гармошок, скорочено MS. Модульна система дозволяє зробити конструкцію гармошок не інтегрованою, тобто дозволяє окремі частини гармошки однієї серії замінювати компонентами гармошки іншої серії. Протягом багатьох років було додано декілька гармошок з модульною системою. Blues Harp була випущена в 1970-их. До 1990-х років, вона за усім функціоналом була ідентична Marine Band і розрізнялася лише накладкою і покриттям лаку на передній частині гребеня. Профіль гармошки був трохи тонше, а в один момент завдяки Джону Кешу Blues Harp стала частиною серій гармошок модульної системи.

 

 

Музей Hohner

Місто Троссінген знамените серед музикантів і любителів музики всього світу тим, що в ньому розташований один з найстаріших у світі виробників музичних інструментів – компанія Хонер (Hohner), яка радує музикантів усього світу прекрасними акордеонами, губними гармошками, гітарами та іншими музичними інструментами. У Троссінгені регулярно проводяться всесвітні фестивалі губної гармоніки. Ці фестивалі приваблюють величезну кількість харперів і просто шанувальників цього прекрасного інструменту зі всього світу. У фестивалі приймають участь і музиканти з України. Всесвітню популярність отримала і Консерваторія Хонер. У ній отримують спеціальність з гри на акордеоні і губній гармошці. Ну і звичайно великий інтерес викликає Музей Хонер (Hohner Museum Trossingen).

Експозиція музею побудована таким чином, що дозволяє зрозуміти еволюцію технології виробництва акордеонів, гармонік і губних гармошок.

З історичних інструментів цікавий Hohner Clavinet – один з перших електронно-музичних інструментів. Hohner Clavinet досі з успіхом використовують багато музикантів у всьому світі, в тому числі і Стіві Вандер (Stevie Wonder).

Офіційний дистриб`ютор бренду Hohner в Україні – компанія «Акрополіс».

 

Веб-сайт виробника: www.hohner.de

 

«Hohner» у соціальних мережах:

 

Інформацію і світлини надала компанія «Акрополіс»

 

 

«Акрополіс» у соціальних мережах: