Допомога у пошуку фахової інформації про музичні інструменти та обладнання:

Отримати інформацію від певного члена Асоціації: закритий

Новини у світі музики

Новинки Sennheiser та Neumann на виставці NAB-2019

 

 

На виставці NAB Show компанія Sennheiser вперше продемонструвала робочий прототип AMBEO Sports Microphone Array, спеціалізованого мікрофонного масиву для запису повноформатного 360-градусного звуку на спортивних заходах

 

Компактні й функціональні аудіорішення для відеокамер будь-якого типу, бездротові мікрофонні системи як базового, так і професійного рівня, новітнє моніторингове й мікрофонне обладнання для студій звукозапису – цьогоріч на NAB Show, міжнародній виставці Національної Асоціації бродкастингових організацій США (National Association of Broadcasters), спільна експозиція компаній Sennheiser та Neumann знову наочно демонструвала, наскільки широким є наразі спектр запитів сучасної світової індустрії радіо-, теле- та онлайнмовлення.

Зокрема, гості павільйону Sennheiser на NAB-2019 мали унікальну можливість познайомитися з новим поясним міні-передавачем SK 6212 для мікрофонних систем серії Digital 6000, а також з цілою колекцією нових універсальних бездротових мікрофонних наборів серії XSW-D для дзеркальних фото- і відеокамер будь-якого рівня. А на стенді Neumann можна було особисто оцінити якість роботи моделей KH 750 DSP, нового сабвуфера з цифровим процесором сигналів, та NDH 20, нових закритих моніторних навушників преміум-класу для професійної роботи зі звуком.

Звичайно ж, особливе місце серед новинок NAB-2019 зайняли останні високотехнологічні розробки програми AMBEO 3D: нова система об`ємного звучання для дому AMBEO Soundbar, серійний випуск котрої компанія почала у цьому році, і робочий прототип майбутнього спеціалізованого мікрофонного масиву для запису повноцінного імерсивного звуку безпосередньо на великих спортивних заходах AMBEO Sports Microphone Array.

«Сьогодні у сфері теле- і радіомовлення, а також у сфері запису аудіосупроводу для відео застосовуються найрізноманітніші технологічні рішення. Проте всіх наших партнерів незмінно об`єднує одне - прагнення надати своїй аудиторії контент максимально захоплюючий і підготовлений технічно бездоганно, – зазначив у своєму виступі на NAB-2019 Грег Біб, директор напрямку Professional Audio компанії Sennheiser. – Ми щиро пишаємося тим, що допомагаємо нашим партнерам успішно вирішувати цю непросту задачу, і що наші інноваційні апаратні й програмні розробки дають їм можливість щодня радувати своїх глядачів і слухачів оригінальним та якісним відео- й аудіоконтентом».

 

 

На виставці NAB Show компанія Sennheiser вперше продемонструвала робочий прототип AMBEO Sports Microphone Array, спеціалізованого мікрофонного масиву для запису повноформатного 360-градусного звуку на спортивних заходах

 

Wireless Audio від Sennheiser

Нова серія бездротових мікрофонних систем XS Wireless Digital - це відразу декілька готових рішень для сучасних дзеркальних (DSLR) і бездзеркальних (DSLM) фотокамер. Це надзвичайно елегантні, прості і надійні системи, котрі не вимагає ніякої попередньої підготовки і не потребують попереднього налаштування. У XSW-D передавач і приймач працюють на відкритій у будь-якій країні світу частоті 2.4 ГГц і дозволяють своєму користувачеві, як професійному оператору, так і відеоблогеру-початківцю, самостійно записувати висококласні сюжети з повноцінним звуком, де завгодно і коли завгодно.

Приміром, комплект XS Wireless Digital Lavalier Set включає мініатюрні бездротові передавач і приймач, петличний мікрофон Sennheiser ME2-II з кліпсою, поясний тримач і кабель-перехідник – все, що необхідно для зйомки презентацій, конференцій і публічних виступів. А XSW-D Portable ENG Set призначений для мобільних журналістів, репортерів, відеооператорів, блогерів, стримерів, тому окрім бездротових приймача з передавачем і петличного ME2-II, включає також тримач «cold shoe» та окремий передавач для другого динамічного мікрофона, що обов`язково знадобиться для якісного запису інтерв`ю.

 

 

Система XSW-D від Sennheiser – ідеальний варіант для відеооператора-початківця, журналіста, репортера, блогера чи стримера

 

До речі, спеціально для творців контенту, котрі працюють переважно у мобільному режимі, записуючи нові аудіо-та відеоматеріали на свої смартфони, Sennheiser також показала випущений у минулому році Memory Mic. Це, нагадаємо, дуже легкий і компактний зовнішній бездротовий мікрофон для Android- та iOS-пристроїв, який окрім того, що записує звук бродкастингової якості, ефективно функціонує в автономному режимі (притому на значній відстані від смартфона) і управляється дистанційно, з меню фірмового мобільного додатку.

Не менший інтерес для фахівців, які багато й часто працюють «у полі», представляли, безумовно, і нові захищені бездротові мікрофонні системи типу «все в одному» найвідомішої та найпопулярнішої серед користувачів Sennheiser серії evolution wireless. Своїм гостям на NAB-2019 компанія продемонструвала декілька готових бездротових аудіонаборів, оптимізованих для професійної роботи з відео та звуком саме в польових умовах.

Це були, зокрема:

  • Sennheiser EW 100 ENG G4 Combo, який складається з компактного накамерного приймача EK 100 G4, бездротового поясного передавача SK 100 з петличним всеспрямованим мікрофоном ME 2-II, що забезпечує найвищу якість передачі мовлення, а також потужного бездротового передавача SKP 100 четвертого покоління, з яким будь-який дротовий динамічний мікрофон миттєво перетворюється на бездротовий;
  • Sennheiser EW 500 FILM G4, який орієнтований на повномасштабну роботу на великих знімальних майданчиках, на прямих ефірах та інтерв`ю «у полі», коли потрібні, насамперед, стабільно висока якість сигналу і надійний канал для трансляції значних обсягів аудіоконтенту. Комплект включає бездротовий накамерний приймач, універсальний налаштовуваний передавач з фантомним живленням для ручних і накамерних мікрофонів, бездротовий поясний передавач та легендарний всенаправлений конденсаторний петличний мікрофон MKE 2 Gold з вітрозахистом, що здатний передавати живе мовлення та вокал з максимально можливою якістю;
  • і, звичайно ж, ексклюзивний аудіокомплект Sennheiser EW 500 G4-KK205, який випущений обмеженою серією на честь 90-ої річниці марки Neumann.Berlin. Головна особливість цієї системи полягає в тому, що вона комплектується бездротовим ручним передавачем з оригінальним конденсаторним капсюлем Neumann KK 205, котрий наразі випускається виключно для мікрофонних систем Sennheiser топових серій 2000, 6000 та 9000.

 

 

Новий бездротовий міні-передавач SK 6212 для мікрофонної системи Digital 6000 – максимальний функціонал в ультракомпактному виконанні!

 

У відділі цифрових розробок для індустрії бродкастингу, музичного та кіновиробництва центральне місце традиційно займали знамениті мікрофонні системи серії Digital 6000, які вже здобули собі заслужену славу дійсно універсального та надзвичайно надійного бездротового рішення для роботи з живим звуком в концертних турах, на сцені театрів, шоу, в постановках, в студіях і в позастудійних трансляціях, на прямих ефірах масових заходів, в тому числі, спортивних, релігійних, корпоративних тощо. Окрім того, на NAB Show компанія також демонструвала нові EK 6042, двоканальний накамерний приймач, який може працювати як з цифровими передавачами, так і з аналоговими, одночасно обробляючи сигнали обох типів, SK 6212, цифровий поясний бездротовий передавач в ультракомпактному копусі, і нові модулі зарядної станції Sennheiser L 6000 для оперативної зарядки вбудованих батарей цих та інших бездротових ручних і поясних передавачів.

Накамерні й штативні мікрофони Sennheiser

Асортимент компактних накамерних аудіорішень для відеокамер, а також дзеркальних і бездзеркальних фотокамер Sennheiser у цьому році демонструвала на прикладі мікрофонів двох добре відомих кожному досвідченому звукорежисеру і оператору серій. Популярну лінійку MKE представляли міні-гармата MKE 400, повнорозмірний мікрофон-гармата MKE 600 для відеокамер та спеціалізований стереофонічний MKE 440. А професійну серію MKH – високоякісні мікрофони для кіно- й відеозйомки, бродкастингу й студійних проектів: класичний лінійний ShortGun-мікрофон MKH 416, накамерний мікрофон-гармата MKH 8060 та вузькоспрямований LongGun-мікрофон MKH 8070 для запису віддалених джерел звуку.

AMBEO

Накамерні і штативні мікрофони Sennheiser

Як ми вже відзначили, цьогоріч колекція рішень Sennheiser для запису й відтворення імерсивного звуку поповнилася одразу двома, безумовно, видатними новинками. Окрім компактної гарнітури AMBEO Smart Headset, за допомогою якої повноформатний 3D-звук записувати можна просто на iPhone (зокрема й у мобільному режимі), та AMBEO VR, унікального мікрофона для професійної роботи з 3D-аудіо, на NAB Show компанія представила робочий прототип AMBEO Sports Microphone Array, спеціалізований мікрофонний масив для запису повноформатного 360-градусного звуку на спортивних заходах, а також нову аудіопанель для дому AMBEO Soundbar. Якість звучання останньої гості Sennheiser теж змогли оцінити безпосередньо на виставці.

AMBEO Soundbar, нагадаємо – це виконана в компактному форм-факторі звичайного саундбара 3D-аудіосистема, що сьогодні є одним з найдосконаліших у світі рішень для відтворення імерсивного аудіо й здатна у прямому сенсі занурити свого слухача у неймовірно реалістичну й захоплюючу атмосферу тривимірного звуку. Модель створює ефект повного занурення в живе 3D-середовище справжнього об'ємного звуку 5.1.4, забезпечує дійсно глибокий та потужний бас і при цьому для повноцінної роботи їй не потрібні ні зовнішній сабвуфер, ні окремий аудіопідсилювач. І саме завдяки цьому AMBEO Soundbar вже встигла зарекомендувати себе як простий і надійний інструмент для попередньої перевірки якості звучання контенту в умовах бродкастингових студій радіо- і телеканалів. У роздрібний продаж система надійде вже у травні поточного року.

 

 

Sennheiser AMBEO Soundbar (на фото – панель без захисної решітки) відтворює повноцінний імерсивний звук 5.1.4 без сабвуфера й аудіопідсилювача і є зручним та функціональним інструментом для перевірки якості 3D-звуку в умовах бродкастингової студії радіо чи телеканалу

 

Студійні навушники Neumann

На початку 2019 року компанія Neumann анонсувала випуск спеціалізованих повнорозмірних студійних моніторних навушників. Нові NDH 20 виконані в закритому форм-факторі, оснащені розробленими спеціально для них 38-міліметровими (1.5``) перетворювачами з високоіндуктивними неодимовими магнітами, котрі забезпечують високу чутливість при мінімально можливому рівні спотворень і дають навушникам змогу генерувати виключно чистий, рівний і добре збалансований звук з найвищою роздільною здатністю, без небажаного тонального забарвлення і з характерними для професійного обладнання Neumann силою й виразністю. NDH 20 комплектуються великими і надзвичайно зручними накладками амбушюр з наповнювачем зі спеціальної піни з ефектом пам`яті та ідеально пристосовані для ефективної роботи з аудіо (моніторинга, мікшування тощо) у гучному й дуже гучному оточенні. Плюс до цього, модель відрізняється зручною конструкцією і поставляється з парою зйомних кабелів – звичайним і крученим.

 

 

Студійні моніторні навушники закритого типу Neumann NDH 20 ефективно ізолюють слух від зовнішнього шумового фону і відтворюють рівний, природний та добре збалансований звук з найвищою роздільною здатністю

 

Моніторні динаміки Neumann – новий сабвуфер KH 750 DSP

Потенціал нового ультракомпактного двосмугового активного студійного монітора ближнього поля KH 80 DSP та сабвуфера KH 750 DSP представники марки Neumann демонстрували відвідувачам NAB Show у спеціально обладнаному приміщенні павільйону. Обидві новинки розроблені для застосування в особливих сценічних проектах, в бродкастингових студіях та інших умовах, коли потрібно, щоб таке аудіообладнання не заважало, не порушувало цілісність дизайну інтер'єру і не виділялося в обстановці приміщення. KH 80 DSP і KH 750 DSP оснащені вбудованими процесорами цифрової обробки сигналів, завдяки яким пристрої стали такими компактними, забезпечують високоточний моніторинг професійного рівня, і при цьому управляти ними можна просто з планшета iPad, за допомогою мобільного додатку Neumann.Control. Цей програмний інструмент дає можливість з високою точністю вбудовувати монітор чи сабвуфер до будь-якого акустичного середовища. Тобто, по-перше, оперативно налаштовувати їх звучання з урахуванням особливостей кожного окремого приміщення та схеми розташування в ньому інших динаміків, а по-друге, вручну чи дистанційно (по мережі) управляти пристроєм і проводити його калібрування.

 

 

Neumann KH 750 DSP - новий компактний сабвуфер для ефірних студій, професійних студій звукозапису і пост-продакшина

 

Студійні мікрофони Neumann

На стенді Neumann крім мікрофонної системи для запису просторового звуку Neumann KU 100 та легендарного лампового U 67, серійне виробництво якого марка відновила у минулому році, до уваги гостей були запропоновані також інші професійні студійні моделі, зокрема U 87 Ai, TLM 102, TLM 103, TLM 107 і BCM 104 – словом справжня сучасна класика мікрофонів для радіостудій.

Про Sennheiser та Neumann

Сьогодні Sennheiser формує майбутнє аудіо, спираючись на свої більш ніж 70-річний досвід і культуру роботи у сфері технологічних інновацій, які глибоко вкоренилися у традиціях компанії та стали надійним фундаментом сімейного бізнесу. З 1945 року Sennheiser спеціалізується на виробництві аудіообладнання, і наразі є одним з провідних світових виробників навушників і мікрофонів та розробником нових технологій бездротової передачі даних, має власні виробничі потужності у Німеччині, Ірландії та США. Sennheiser веде бізнес у більш ніж 50 країнах світу. Спільно з 21 дочірнім підприємством і давніми торговельними партнерами компанія реалізує інноваційну продукцію і передові аудіорішення, котрі оптимально відповідають потребам її замовників. Традиційний інтерес Sennheiser у справі розвитку аудіотехнологій поділяють близько 2800 її співробітників. З 2013 року естафету управління компанією перейняли Деніел Зеннхайзер та д-р Андреас Зеннхайзер, котрі представляють вже третє покоління керівників Sennheiser.

Працюючи у складі Sennheiser Group, Georg Neumann GmbH (раніше відома, як Neumann.Berlin) сьогодні стала провідним світовим виробником студійних мікрофонів. З моменту заснування компанії у 1928 році, її інноваційні технологічні розробки регулярно відзначаються міжнародними преміями та нагородами. З 2010 року Neumann.Berlin також займається проектуванням електроакустичних перетворювачів і впевнено закріпилася у числі лідерів ринку студійних моніторів.

У 2017 році оборот з продажів Sennheiser Group склав 667.7 мільйона євро. Докладніше – на сайтах www.sennheiser.com та www.neumann.com.

 

Інформацію надала компанія «Індіго-мюзік»