Допомога у пошуку фахової інформації про музичні інструменти та обладнання:

Отримати інформацію від певного члена Асоціації: закритий

Новини у світі музики

Вадим Вікснін візьме участь в Українському музичному ярмарку-2019

 

 

Член Всесвітньої спілки лютнієрів (Лондон), Всеукраїнської музичної спілки, Асоціації майстрів–художників смичкових інструментів України – Вадим Вікснін – продовжує династію майстрів з виготовлення струнно-смичкових інструментів (батько і дядько – Роман і Роберт Віксніни були відомими скрипковими майстрами; прадід – Франк Ріхард Карлович був музикант, винахідник, скрипковий майстер). Нащадок київської династії кобзарів-бандуристів Шевченко Кіндрата Петровича, Шевченко Марії Кіндратівни та Явдоченко Миколи Івановича.

Виготовив понад 200 скрипок та альтів, а також біля 50 аутентичних інструментів, серед яких: кобзи, цимбали, торбани, колісні ліри, донські рилеї, бандури, цитола, лютня, теорба, барокова гитара. Інструменти звучать не тільки в руках українських музикантів, але й у митців Німеччини, Франції, Австралії, Америки, Бразилії, Білорусі та Росії.

Працює як реставратор старовинних інструментів для музеїв та музикантів Україні. Наприклад: квадратне піанофорте для професора Київської Музичної Академії Наталії Сікорської, щойно зробив реставрацію двогрифової гітари видатного Київського майстра С.П. Кучерова 1910р.

Понад 10 років присвячено дослідженню торбана, як перлини класичної української та європейської культури. Віднайдено три типи торбанів. Сформована школа гри на двох типах класичного торбану. Торбани майстра звучали в концертах старовинної музики в Берліні, Варшаві, Орте (Італія). Провідні музиканти Європи високо оцінили тембр та звукові якості інструмента.

Вадим Вікснін має дипломи за участь в міжнародних виставках виробників музичних інструментів, зокрема, диплом за перше місце в Міжнародному конкурсі «Український Тиждень Мистецтв».