Допомога у пошуку фахової інформації про музичні інструменти та обладнання:

Отримати інформацію від певного члена Асоціації: закритий

Новини у світі музики

Боб Ділан продав авторські права на всі свої пісні компанії Universal

 

 

Відома звукозаписна корпорація Universal Music Group придбала авторські права на весь каталог пісень легендарного американського співака Боба Ділана (англ. Bob Dylan). До колекції входять одні з найбільш знакових композицій в історії музики.

Про це пише bykvu.com.

Universal не розкрила ціну угоди, хоча, за словами людей, знайомих з ситуацією, пісні Ділана коштують понад 200 мільйонів доларів.

Колекція включає 600 робіт: від пісень початку 60-х – наприклад, «Blowin in the Wind» і «The Times They Are a-Changin», до альбому «Rough and Rowdy Ways», який вийшов цього року.

Цінність пісень і записів різко зросла в останні роки завдяки стрімінгу, який після глибокого спаду послужив поштовхом до розширення музичної індустрії.

«Без перебільшення можна сказати, що його творчість викликала любов і захоплення мільярдів людей по всьому світі. Я не сумніваюся, що через десятиліття, а навіть століття, тексти і музику Боба Ділана будуть як і раніше співати, грати і шанувати всюди», – йдеться в заяві генерального директора Universal Люсьєна Грейнджа.

 

Права на пісні, представлені музичними видавцями, зазвичай не приносять стільки ж доходу, як студійні записи, але це більш стабільний заробіток. Пісні можна продавати для радіоспектаклів, реклами і фільмів.

У 2004 році Rolling Stone включив 15 композицій Боба Ділана в список найкращих пісень усіх часів. Першу позначку посів хіт «Like a Rolling Stone». До цього такий успіх був тільки у The Beatles.

 

Інформація і світлини з сайту bykvu.com