Допомога у пошуку фахової інформації про музичні інструменти та обладнання:

Отримати інформацію від певного члена Асоціації: закритий

Новини у світі музики

Shure SM57 vs SM58. У чому різниця?

 

 Shure SM57 vs SM58. У чому різниця?

 

Які дійсні причини того, що SM58 слід використовувати для вокалу, а SM57 – для музичних інструментів? Здається, що більшість використовують ці мікрофони не замислюючись і не сумніваючись в істинності цього твердження, адже «усі роблять так само».

Факт:

Мікрофони Shure SM57 і SM58 базуються на одній і тій же конструкції картриджу (мікрофонного капсуля). Основна відмінність – у конструкції захисних ґрат.

 

SM58 був розроблений саме для вокалу, тому в ньому використовується кулясті ґрати з пористим матеріалом усередині, яка працює як ефективний поп-фільтр.

SM57 був розроблений як інструментальний мікрофон, для якого переважно використовувати ґрати меншого розміру. Для інструментального мікрофону «підривні звуки» і рух повітря від подиху не так важливі.

 

 Shure SM57 vs SM58. У чому різниця?

 

В Shure SM57 використовується цільний вузол резонатор/ґрати. При цьому ґрати фактично є частиною картриджу. Два варіанти конструкції захисних ґрат поміщають діафрагму кожного мікрофону в різне акустичне середовище.

 

 Shure SM57 vs SM58. У чому різниця?

 

Відстань від верхньої частини ґрат до діафрагми в SM57 менше, чим у SM58. Це створює можливість для близького розташування мікрофону з більш вираженим ефектом близькості (збільшення інтенсивності низьких частот у сигналі в міру наближення джерела звуку до мікрофона). Інша конструкція вузла резонатора/ґрат SM57 також відповідає за його небагато більш помітну «яскравість» вище 5 кГц.

 

Інформацію і світлини надала компанія «Лайтек»

 

 

«Лайтек» у соціальних мережах: